ממרח עדשים אדומים- תזונה נכונה בהתגלמותה
ויטמינים, סיבים, חלבונים בריאים, ופחמימות מלאות
במיוחד עכשיו בפסח אנחנו שוקלים מה נמרח על המצה?
מה נמרח על פריכיית האורז היבשה?
וכאן אני ממליצה
על ממרח מקורי
משהו חדשני ובריא
ממרח עדשים אדומים.
בסופו של תהליך הממרח יוצא בצבע חרדל בטעם מצויין.
בהמלצות שלי רזים לחיים בריאים- מארז הדיסקים עם הסודות לבריאות והרזיה מצליחה
אני מדברת על איזון בין רכיבי המזון.
מה שמיוחד בקיטניות זה שיש להם חלבון ופחמימה ביחד באיזון מושלם.
לכן מאכל זה נחשב מאכל מלא.
איך מכינים ?
מצרכים
2 כוסות עדשים אדומים
1 ליטר מים מורתחים
מעט מלח
מעט כמון
אופן ההכנה
מרתיחים על אש נמוכה במשך חצי שעה
את העדשים עם מים ותבלינים.
מערבבים מדי פעם.
ממש חשוב לערבב !
מחכים שהעיסה תהיה סמיכה ותראה מוכנה למריחה.
מכבים את האש ועדיין נותנים לזה להתקרר תוך בחישה כל כמה דקות.
לאחר הקירור נוצר ממרח עשיר בסיבים, ויטמינים, טעם נפלא ובריאות מושלמת.
יחסית לממרחים אין גם הרבה קלוריות. תורם לתהליך הרזיה.
לאוהבי הגיוון והטעם: ניתן להוסיף בצל מטוגן , שום כתוש, פסטו, ואפילו חזרת.
דפנה לב 054-5468336 "עלי דפנה-שילוב מנצח של ספורט ותזונה" תזונאית מומחית, הרצאות, הדרכות, אימונים. תזונה והרגלי אכילה, ספורט ואורח חיים בריא. הפקת אירועי בריאות ויזמות לקידום בריאות. http://www.aley-daphna.com
>